Taksin tilaus

Taksin tilaus on helppoa ja nopeaa, mutta seuraavan ohjeistuksen avulla haluamme tehdä siitä vieläkin vaivattomampaa.

Kun soitat meille, kerro tilauksen vastaanottajalle paikkakunta ja katuosoite, talon numero, rappu, parkkipaikka tai muu vastaava kohde. Mitä tarkemmin pystyt määrittelemään sijaintisi, sitä nopeammin taksi löytää paikalle. Maaseudulle tai kesämökille tilatessa olisi hyvä kertoa myös ajo-ohje ja puhelinnumero.

Kerro myös millaista taksia tarvitset:

  • Henkilöautoa
  • Farmariautoa
  • Tilataksia
  • Invataksia

Mainitse myös mukanasi mahdollisesti tulevista lemmikkieläimistä, tai jos matka on tavallista pidempi. Ruuhka-aikaan tilataksin saanti saattaa viivästyä, mutta tällöin eräs mahdollinen vaihtoehto on kaksi pienempää taksia. Mikäli numeromme on varattu, kannattaa odottaa kunnes linja vapautuu. Jos keskeytät puhelun soittaaksesi heti uudelleen, joudut jonossa viimeiseksi. Huomioithan, että kaupungin keskustassa ruuhka-aikaan taksin saa helpoimmin suoraan taksiasemalta.

Taksin tilaus ennakkoon
Taksin voi tilata myös ennakkoon, eikä siitä peritä erillistä lisämaksua. Invataksitilaukset pyydetään tekemään aina ennakkoon. Invataksilla tarkoitetaan autoa, jossa asiakas istuu pyörätuolissa kuljetuksen aikana. Taksin saa tilattua vuorokauden ympäri numerosta 0200-68000.

Maksuvälineet

Maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Rajan ylitys taksilla

Suomen, Ruotsin ja Norjan valtioiden kesken tehdyn taksien rajanylikäyntisopimuksen mukaan, suomalainen taksi voi kuljettaa asiakkaita Haaparannalle. Suomalainen taksi voi myös hakea asiakkaita Ruotsista edellyttäen, että ruotsalaista taksia ei ole saatavilla ja että asiakkaan kohdemaa on Suomi.

Suomalaisella taksilla ajettu Ruotsin sisäinen taksikuljetus on ehdottomasti kielletty.

Tilauskeskus ottaa vastaan myös Haaparannalta tulevia tilauksia välitettäviksi, jos edellä mainitut ehdot täyttyvät.